Ποτέ δεν είναι αργά..

Ας σοβαρευτούμε λίγο…

Γύρω μας πολλά γίνονται, κάποια πράγματα αλλάζουν και κάποια παραμένουν στάσιμα. Εαν θες να σχολιάσεις κάτι που δεν πολιτικό και αφορά την κρίση, θεωρείσαι ότι πετάς στα ουράνια και ασχολείσαι με βλακείες. Εαν πάλι ασχολείσαι μόνο με την κρίση και τον πολιτικό βάλτο, δεν καταλαβαινεις για κάποιους τι γίνεται στο κόσμο.

Να τι γίνεται στο κόσμο λοιπόν. Σιγά σιγά ο καθένας βρίσκει την θέση του στον πλανήτη. Έρχεται σε ηρεμία με τον εαυτό του και αποδέχεται το ποιος είναι ενάντια στις οπισθοδρομικες αντιλήψεις που έχουν ακόμα κάποιοι. Ποτέ δεν είναι αργά να αποδεχτεί κανείς τον εαυτό σου και να ζήσει με τους δικούς του όρους. Όπως ο 90χρονος βετεράνος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου που ακούει πλέον στο όνομα..Πατρίτσια.

1163695_ww2b

Η Πατρίτσια, υπηρέτησε το διάστημα 1945-1948 ως στρατιώτης Πίτερ στην Μέση Ανατολή, την Ανατολική Αφρική και την Παλαιστίνη. Η Πατρίτσια Ντέιβις, που παλιότερα ονομαζόταν Πίτερ, το μόνο πράγμα που την εμπόδιζε όλα αυτά τα χρόνια να το αποφασίσει ήταν το πώς θα αντιδρούσαν οι γύρω της. Μάλιστα φοβόταν πως ίσως την υπέβαλαν μέχρι και σε «θεραπεία με ηλεκτροσόκ», όπως συνήθιζαν παλιά, λόγω των φυσικών της ορμών.

Παραδέχεται πως γνώριζε ότι είναι γυναίκα από τότε που ήταν 3 ετών. Ωστόσο πέρυσι αποφάσισε να κάνει το μεγάλο βήμα και να ενημερώσει αντίστοιχα τους γιατρούς, που άλλαξαν το φύλο στο ιστορικό της από «άντρας» σε «γυναίκα». Είχε αποκαλύψει το 1987 τα πάντα στην γυναίκα που ήταν παντρεμένος ως Πίτερ κι η οποία έχει πεθάνει, και πως εκείνη το είχε δεχθεί. Το ζευγάρι υπήρξε παντρεμένο για 63 χρόνια αλλά όταν η γυναίκα του έμαθε την αλήθεια, του αγόραζε κοσμήματα και φορέματα για να τα φοράει κρυφά. Βέβαια, το να αποκαλυφθεί δεν ήταν καθόλου εύκολο αφού όταν το είχε επιχειρήσει παλιότερα, της συμπεριφέρθηκαν πολύ άσχημα στον δρόμο, οπότε αποφάσισε να παραμείνει Πίτερ. Αλλά τώρα σιγά σιγά έχω αρχίσει να το λέω σε κάποιους γείτονες κι όλοι μου λένε, “Μην στενοχωριέσαι, φτάνει να είσαι ευτυχισμένη”. Ξέρω πως ήμουν transgender από τότε που ήμουν τριών ετών.

1163699_ww2f

Ανέκαθεν ένιωθε μια έλξη για τις γυναίκες, αλλά όχι σεξουαλική. «Ήθελα να είμαι σαν αυτές. Σαν τα pin-up κορίτσια. Ποτέ δεν ήμουν εντελώς ευτυχισμένη. Απλώς περνούσε η ζωή και προσπαθούσα να είμαι αισιόδοξη. Αλλά ο κόσμος τότε δεν καταλάβαινε τι σημαίνει transgender. Ούτε καν η ιατρική κοινότητα. Σου έκαναν ηλεκτροσόκ για να σε κάνουν, υποτίθεται, καλά. Δεν καταλάβαιναν πως είναι κάτι που δεν θεραπεύεται», αναφέρει η Πατρίτσια.

Ένας άνθρωπος στα 90 του αποφασίζει να ζήσει την ζωή του ως transgender. Ποιος θα του πει όχι?

Μην ξεχνάμε και την περίπτωση του 95χρονου που δήλωσε στο youtube και στον Davey Wavey ( youtuber με εκατομμύρια ακόλουθους ) ότι από πέντε χρονών ήξερε ότι ήταν ομοφυλόφιλος. Παρόλα αυτά για 67 χρόνια ήταν παντρεμένος με δυο παιδιά, πέντε εγγόνια και ένα δισέγγονο. Δείτε το βίντεο που τα εξηγεί όλα ή εάν θέλετε μπείτε εδώ.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s