Την εβδομάδα που μας πέρασε, γνωρίσαμε μέσω της εκπομπής ”Κανε μου Like” την Μαριάννα Στάτε. 

Προφανώς αυτό που σας έμεινε από το βίντεο είναι το πλούσιο, σχεδόν γυμνό, ντεκολτέ της κοπέλας. Η Μαριάννα έγδυσε με τον καλύτερο τρόπο τον εαυτό της, χόρεψε ένα μέτριο προς κακό orential και μετά ”κρίθηκε” αναλόγως. Όμως ίσως αυτό που ξεχάσατε είναι ότι εν λόγω γυναίκα είναι….κοπέλα. Δεν έχει κλείσει ακόμα τα 18 και παρόλα αυτά βρέθηκε στον τηλεοπτικό αέρα με αυτή την αμφίεση και όλα τα σεξουαλικά υπονοούμενα που μπορεί να την ακολουθήσουν στο στούντιο όσο και στο σπίτι κάθε τηλεθεατή.

Μπορεί κάποιοι μεγαλύτερης ηλικίας να μην το ξέρουν αλλά όπως είχαμε πριν αρκετό καιρό την…νέα γυναίκα, τώρα πια έχουμε την νέα 17χρονη, 16χρονη και 15χρονη κάποιες φορές. Αυτή η ανήλικη του σήμερα, ξέρει πολύ καλά πότε την ”στοχεύει” ο  φωτογραφικός φακός και…στήνεται την κατάλληλη στιγμή. Όχι για να βγει όμορφη αλλά πιο πολύ για να αναδείξει το σώμα της και πιο συγκεκριμένα κάποια σημεία όπως εδώ:

Έχει μάθει ήδη την νύχτα, συνήθως δουλεύει σε αυτήν από τα δεκατέσσερα ακόμα και δεκαπέντε και ανάλογα τα μαγαζί και τα σωματικά της προσόντα έχει το ανάλογο πόστο. Οι πιο πολλές βρίσκονται να χορεύουν σε διάφορα μαγαζιά και κάποιες άλλες να σερβίρουν σκύβοντας και μετρώντας την δοσολογία με το..μπούστο τους.

Στις πιο πάνω φωτογραφίες η Μαριάννα του ”Κανε μου Like” είναι ένα ή δυο χρόνια μικρότερη από ότι σήμερα. Παρόλα αυτά κάποιος επιχειρηματιας δεν ”κώλωσε” να την πάρει στο μαγαζί του και να την αφήσει να χορεύει αισθησιακά ακόμα και εάν ήταν..ανήλικη.

Όμως η συγκεκριμένη Μαριάννα δεν είναι η μόνη περίπτωση. Στο facebook και στο instagram υπάρχουν πολλές περιπτώσεις μαθητριών που ζουν μια άλλη ζωή το βράδυ και όχι αναγκαστικά γιατί έχουν ανάγκη τα λεφτά. Έχουν εθιστεί στο να προκαλούν, να δείχνουν το κορμί τους και να λαμβάνουν τον αντρικό θαυμασμό με όλο και μεγαλύτερο ζήλο. Κοπέλες που μόλις τελείωσαν το γυμνάσιο βρίσκονται σε μεγάλα κλαμπ ως υποδοχή ή ταξιδεύουν σε άλλες πόλεις για να χορέψουν σε πάρτι.

Από την μια στιγμή στην άλλη κοπέλες λυκείου βρίσκονται σε επαύλεις της Μυκόνου ή ταξιδεύουν ανά την χώρα με πολύ μεγαλύτερους τους σε ηλικία άντρες αλλά κάνεις δεν λέει τίποτα.  Δεν αφορά την κοινωνία κάτι που δεν βρίσκεται μπροστά στο φακό ή δεν ξεκινά από ένα σκάνδαλο. Μια κοπέλα λυκείου δεν μπορεί να κυκλοφορεί σε μια κλειστή κοινωνία με έναν μεγαλύτερο της ως σχέση αλλά κάνεις δεν λέει τίποτα εάν η ίδια χορεύει με εσώρουχα μπροστά σε εκατοντάδες άντρες πριν καν κλείσει τα 16.

Την ώρα όμως που γίνει αυτό το ”κάτι” η κοινωνία θα στρέψει την προσοχή της πάνω σε ένα μεμονωμένο γεγονός θα αναφωνήσει ”πως καταντήσαμε έτσι” και μετά θα ξαναγυρίσει την πλάτη της και θα αφήσει τα πάντα όπως ήταν. Όλα αλλάζουν όμως όταν μια τηλεοπτική εκπομπή επιλέγει να δείξει μια ανήλικη με αυτόν τον τρόπο στον αέρα ζωντανού προγράμματος. Όταν οι ενήλικες κριτές και ενήλικη παρουσιαστρια αποδέχονται να αναδείξουν με αυτό τον τρόπο το ”ταλέντο” της εκάστοτε κοπέλας. Όποιοι από εσάς πουν ότι λογικά θα ήταν το λάθος μιας φοράς, ορίστε η επαλήθευση και της πίσω..πλευράς. 

Δεν είναι λάθος η Μαριάννα από την στιγμή που αυτό που κάνει είναι δίκη της επιλογή. Αλλα έχουμε μια κοινωνία που αδιαφορεί για τα πάντα ως την στιγμή που θα πρέπει αναγκαστικά να κουνήσει το δάχτυλο για να δείξει πόσο σοβαροφανείς είναι. Γιατί η Μαριάννα και η κάθε Μαριάννα έχει εθιστεί να δείχνει το σώμα της για να πάρει like, να αρέσει στα αγόρια σε μια ηλικία που πριν από καμιά δεκαετία και λίγο παραπάνω δεν θα φανταζόταν κανείς ότι λυκειοκοριτσα θα κυκλοφορουσαν με εσώρουχα στα μαγαζιά και σε ζωντανή μετάδοση στην τηλεόραση.

Πρέπει όμως να αποφασίσουμε εάν θα είμαστε ειλικρινείς με το πως έχουν τα πράγματα τώρα ή εάν θέλουμε επιλεκτικά να είμαστε ηθικοί με κάποιες περιπτώσεις.

12622035_760958380704472_708687293454949057_o