Η σκοτεινή πλευρά ενός viral video!

Ήταν το viral video της εβδομάδας. Ο μικρός Keaton Jones εξηγεί on camera ( με την μαμά του να είναι πίσω από την κάμερα του κινητού ) του bullying που δέχεται στο σχολείο γιατί έχει περίεργη μύτη. Γιατί είναι διαφορετικός.

Κάποιος που είναι διαφορετικός, δεν πρέπει να κρίνεται για αυτό. Δεν είναι δικό τους λάθος. Δεν είναι ο.κ!

Η ειλικρίνεια του μικρού μέσα από αυτό το βίντεο πυροδότησε μια αλυσιδωτή αντίδραση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που δεν ανέχονται τους bullies και θέλουν να δείξουν την έμπρακτη συμπαράσταση τους σε όποιον ζει μια κόλαση από αυτούς που τους παρενοχλούν. Ήταν ο Justin Bieber μέσω του instagram αλλά και άλλοι διάσημοι μέσω του twitter που συμπαραστάθηκαν δημόσια στο δράμα του Keaton. ” Stay Strong ” του λέει ο Captain America a.k.a Ryan Reynolds και τον καλεί στην επίσημη πρεμιέρα των νέων Avengers. ” Μην νοιάζεσαι για αυτούς απλά είναι θλιμμένα άτομα που πειράζουν τους άλλους για να νιώσουν καλύτερα με τον εαυτό τους” απαντά ο Luke Skywalker a.k.a Mark Hamill.

Screenshot_12

Αυτό στις 8/12 γιατί μετά από δυο μέρες το σκηνικό άλλαξε. 

Μετά τον καταιγισμό μηνυμάτων και την έλευση των media στην υπόθεση, μια περίεργη τροπή πήρε η υπόθεση και βγήκε στην επιφάνεια. Έψαξαν το facebook της μητέρας του Keaton και ανακάλυψαν φωτογραφίες της ίδιας αλλά και των παιδιών της να ποζάρουν πλάι σε σημαίες της Συνομοσπονδίας από την εποχή του εμφυλίου στην Αμερική. Αμέσως η συζήτηση άλλαξε και πολλοί μιλούν για την ρατσίστρια μητέρα που εκμεταλλεύεται το γιο της για να συγκινήσει το κοινό και μέσω online χορηγιών υποστήριξης να μαζέψει λεφτά. Έπειτα ήρθε η φωτογραφία του πάτερα του να ποζάρει δίπλα σε έναν φίλο του που είχε την σβάστικα χαραγμένη στο σώμα του. 

Η συζήτηση άλλαξε, κάποιοι διάσημοι έσβησαν τα δημόσια μηνύματα στήριξης από τους λογαριασμούς τους και η μητέρα ήρθε στην θέση να δικαιολογεί το παρελθόν της και να προσπαθεί να αποδείξει ότι δεν υπάρχει ρατσιστικό παρελθόν στο οικογενειακό περιβάλλον του μικρού. Η αποκάλυψη ότι ο μικρός δεν ήταν θύμα εκφοβισμού λόγω της εμφάνισης του αλλά λόγω των ρατσιστικών σχολίων που έκανε σε συμμαθητές του αποκαλώντας τους ”νέγρους”, περιπλέκει το πράγμα ακόμα πιο πολύ.

Πολλοί είναι εκείνοι που προσπαθούν να κρατήσουν την δημόσια συζήτηση στην υπόθεση του σχολικού εκφοβισμού και ότι δεν πρέπει να κρίνουμε το παιδί από τις επιλογές των γονέων του. Ενώ κάποιοι βγαίνουν μπροστά και λένε για ποιο λόγο η μητέρα να εκμεταλλευτεί το γεγονός και να ζητάει την συνδρομή του κόσμου σε GoFundMe εκστρατείες ( μια μητέρα δήλωσε ότι μίλησε στην μητέρα του παιδιού για ψυχολογική υποστήριξη και εκείνη αρνήθηκε αλλά έδειξε τον τρόπο που μπορεί να συνεισφέρει με χρηματικό ποσό ) εάν όλο αυτό δεν είναι από την αρχή του σκηνοθετημένο?

Τι πρέπει να κρατήσουμε? 

Πιστεύω ότι το βίντεο – μόνο του σαν συνθήκη – είναι μια γερή μπουνιά στο στομάχι για τα συναισθήματα ενός παιδιού που δεν αντιλαμβάνεται γιατί κάποιος δεν τον αποδέχεται και τον αντιμετωπιζει ως κατώτερο του. Αλλά όλο αυτό μετριάζεται όταν ξέρεις ότι αυτό το παιδί έπαθε ότι έπαθε ως συνέπεια δικών του πράξεων απέναντι σε άτομα που έχει μάθει από το οικογενειακό του περιβάλλον να το μεταχειρίζεται ως ένα κατώτερο είδος ανθρώπου.

Την ίδια ώρα έγχρωμες κοπέλες της ίδιας ηλικίας με τον Keaton αυτοκτονούν λόγω σχολικού εκφοβισμού και κανείς δεν μιλάει δημόσια για αυτό. Σας αφήνω με τον δικό μας Α. Λογοθετίδη και την original τοποθέτηση του πάνω στο θέμα: 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s