Ποιος χρειάζεται ένα Oscar όταν κατακτάς τέτοιο ρεκόρ?

Σε κάθε απονομή των Oscar, υπάρχει και ένα ρεκόρ που κάποιος ”σπάει” και γράφει το όνομα του με χρυσά γράμματα μέχρι να έρθει ο επόμενος και επόμενος. Για παράδειγμα οι πάνω από είκοσι υποψηφιοτητες της Meryl Streep ή άνω των πενήντα υποψηφιοτητες του John Williams.

Όμως η κινηματογραφικη χρονιά του 2017 έχει ένα ιδιαίτερο ρεκόρ και μια διάκριση για έναν ηθοποιό που σπάνια κάποιος την καταφέρνει. Μάλιστα από την δεκαετία του ’40 και έπειτα μόνο δυο ηθοποιοί το έχουν κατορθώσει και ο ένας από αυτούς έδωσε και το όνομα του στο συγκεκριμένο βραβείο.

Ο Michael Stuhlbarg, ένας δευτεραγωνιστής που χρόνια τον βλέπεις σε τηλεόραση και κινηματογραφο, είναι μόλις ο δεύτερος ηθοποιός μετά το 1943 που κερδίζει το John C.Reily Award. Ο πρώτος ήταν ο ίδιος ο….John C. Reily.

Ο όρος για να μπει κανείς στην λίστα για το βραβείο ”John C. Reily” είναι να έχει συμμετάσχει από τρεις και πάνω ταινίες που διεκδικούν Oscar Καλύτερης Ταινίας την ίδια χρονιά. Κάτι που είχε κάνει ο John C.Reily ο ίδιος το 2003 με τις ταινίες ”Chicago”, ”Gangs of New York” και ”The Hours”. Φέτος αυτό το επίτευγμα ανηκει στον Michael Stuhlbarg. Ο άνθρωπος που παίζει τόσο στο ”Call me by your name”, ”The Shape of Water” αλλά και στο ”The Post”.

Για να καταλάβει κανείς πόσο σπάνιο είναι αυτό πέρα από εβδομήντα κάτι χρόνια από το 1943 και τα δεκαπέντε χρόνια διαφορά από τον John C.Riley τον ίδιο, φτάνει να πούμε ότι μόλις 23 ηθοποιοί έχουν καταφέρει να κατακτήσουν το τριπλό στέμμα της υποκριτικής ( Emmy, Tony, Oscar ) ενώ 12 έχουν πάρει το EGOT ( Emmy, Grammy, Oscar και Emmy ).

Κάποιοι έλεγαν ότι τα Oscar φέτος τον αγνόησαν αλέα φαίνεται ότι ο Mark Stuhlbarg – ένας εκ των πιο σκληρά εργαζόμενων ηθοποιών στο Hollywood – είχε την τύχη να έχει το δικό του σημαντικό ρεκόρ φέτος.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s