Κωνσταντίνα Σπυροπούλου || Το bitch-wash της χρονιάς

”Ο τηλεοπτικός σταθμός του SKAI είναι υπεύθυνος για πολλά αλλά σίγουρα για εκείνο που μια μέρα θα λογοδοτήσει – ποιος το περίμενε – είναι για το ξέπλυμα της Σπυροπούλου” έγραφε ένα tweet πριν κάποιες μέρες.

Είναι αλήθεια ότι μέτα από όλη την μετάλλαξη του σταθμού από κανάλι με ντοκιμαντέρ σε φερέφωνο της αντιπολίτευσης – που σαι Mega μου – σε ορισμένες εκπομπές, για εκείνο που τελικά θα λογοδοτήσει είναι που ανάγκασε ένα μεγάλο μέρος του κοινού, να συμπαθήσει την Σπυροπούλου.

Στο φετινό Survivor οι μέρες κυλούν αργά, σχεδόν νωχελικά. Λογικό και επόμενο αφού πρέπει κάπως να επανέλθουμε σε μια κανονικότητα μετά την σαρωτική, σε κάθε επίπεδο, επικράτηση της 1η σεζόν. Η είσοδος όμως της Κωνσταντίνας Σπυροπούλου τάραξε τα λιμνάζοντα νερά πριν καλά καλά ανακοινωθεί επίσημα η ένταξη της στο παιχνίδι. Από την διαδικτυακή πληροφόρηση ότι η Σπυροπούλου ετοιμάζεται να μεταβεί στον Αγιο Δομίνικο, το twitter πήρε φωτιά. Η αναμονή ήταν μεγάλη όχι γιατί το κοινό ξαφνικά αγάπησε την Σπυροπούλου αλλά γιατί η φήμη της, έκανε τους πάντες να πιστέψουν ότι θα ανάψουν – επιτέλους – τα αίματα στις παραλίες. 

Screenshot_5

Άλλωστε το μεγαλύτερο μέρος του τηλεοπτικού κοινού εάν ήξερε το όνομα της Σπυροπούλου ήταν από την φήμη γύρω από το όνομα της και όχι γιατί παρακολουθούσε την εκπομπή της στον Alpha. Συγκεκριμένα η εκπομπή της θα είχε κοπεί προ πολλού εάν δεν είχε μια κάποια δύναμη στον προηγούμενο της σταθμό.

Όμως για ποια φήμη μιλάω?

Η Σπυροπούλου πολύ εύκολα από μοντέλο που της άλειφαν το σώμα σε εκπομπές της Μενεγάκη βρήκε θέση στην παρέα της πρωινής εκπομπής της Γερμανού. Μέσα σε μια εβδομάδα από πέμπτο όνομα που δεν εμφανιζόταν καν στο καναπέ της εκπομπής μπόρεσε και ”έφαγε” την Ευαγγελία Αραβανή ( η οποία αποχώρησε με την δικαιολογία ότι μαζεύτηκαν πολλοί στην ομάδα ) και στρογγυλοκάθισε ως δεύτερο γυναικείο όνομα δίπλα στην Γερμανού. Γρήγορα η διείσδυση της  Κωνσταντίνας αποδείχτηκε αρκετά ισχυρή για να διώξει και την Γερμανού μέσα σε ένα χρόνο και να βρεθεί εκείνη με ισότιμο ρόλο με την Κατερίνα Καραβάτου την επόμενη χρονιά. Ούτε η επιστροφή της μετριοπαθούς Καραβάτου ήταν αρκετή στην διαβρωτική Σπυροπούλου και έτσι μέσα σε δυο χρόνια η Κωνσταντίνα έγινε κεντρικιά, που λένε. Όμως το οι ”αγώνες πείνας” ξεκινούν εκεί. Αρχισυντάκτρια, ενδυματολόγοι, συντελεστές της εκπομπής αφαλοκόβονται από την Σπυροπούλου ως μια άλλη Κόκκινη Βασίλισσα από την Αλίκη στην Χώρα των Θαυμάτων. Δεν είναι όμως ότι της φτάνει το ελεύθερο που έχει μέσα στον σταθμό να κάνει ότι θέλει αλλά ότι ακόμα και έξω έχει την λογική ”ξέρεις ποια είμαι εγώ”.Μια υπερφίαλη Σπυροπούλου που έκανε φασαρία όταν δεν την είχαν πρώτο τραπέζι όπου πήγαινε και είχε συμπεριφορά κακομαθημένου όπου σταθεί και βρεθεί. Κάπου απέκτησε την φήμη που έγινε σάτιρα για την γυναίκα που τρώει τους πάντες για να επικρατήσει μόνο εκείνη.

Από που όλη αυτή η ”δύναμη”?

Η Κωνσταντίνα δεν ξέφυγε από τον κανόνα. Ακόμα ένα μοντέλο που μέσω της σχέση της με τον ιδιοκτήτη του σταθμού μπόρεσε και πήρε ότι ζητούσε. Από την παρουσία σε εκπομπή σε παρουσιάστρια και μετά από εκεί ως ”βασίλισσα” ενός ολόκληρου σταθμού. Δεν είναι η πρώτη που συνάπτει σχέση με κάποιο στέλεχος και κερδίζει κάτι από αυτό αλλά ήταν η εξόφθαλμη ανάγκη της να δείξει ότι αυτή κάνει κουμάντο που την ”έκαψε” τόσο πρόωρα. Δημοσιογράφοι-φερέφωνα του αφεντικού έγιναν ιπποκόμης της, παρουσιάστριες-κολόνες του σταθμού κλήθηκαν να της δώσουν την απαραίτητη ενίσχυση και ότι άλλο χρειαζόταν για να ικανοποιηθεί το νεοπλουτίστικο εγώ της. Άλλωστε ήταν το τι κράταγε τον ταύρο από τα αρχίδια που την βοηθούσε να κρατά μια εκπομπή χωρίς θεαματικότητες ενώ κάποιες άλλες κοβόντουσαν με συνοπτικές διαδικασίες. Μια άμαθη παρουσία στην τηλεόραση που δεν είχε ψηθεί ακόμα αλλά παρόλα αυτά με ύφος χιλίων Καρδιναλίων έβγαζε λάθος και ανίκανους πρόσωπα που είχαν μεγαλύτερη πορεία και εμπειρία από εκείνη και κανείς δεν της έλεγε τίποτα.

Πως όμως ξέρει κανείς για αυτά?

Μα όλα ήταν φανερά. Άρθρα σε sites, μπηχτές on air και όλη αυτί ανακατάταξη έγιναν μπρος στα μάτια μας. Το twitter – που τίποτα δεν μένει ασχολίαστο – τα έδειχνε όλα και φυσικά οι κοινές εμφανίσεις με τον πρόεδρο του καναλιού μαρτυρούσαν την αλήθεια. Εκείνο που ενοχλούσε δεν ήταν η πράξη ( ούτε η πρώτη, ούτε η τελευταία ) αλλά η έλλειψη σεβασμού που έβγαζε απέναντι σε όλους λόγω αυτής της σχέσης. Όλα όμως εάν δεν προσέχεις έχουν μη διαχειρίσιμο τέλος. Η Κωνσταντίνα έφερε αυτό το τέλος πιο κοντά και έμεινε έκθετη σε χρόνο dt όταν βρέθηκε άλλη να της πάρει την θέση. Η εκπομπή χάθηκε, οι αυλικοί επέστρεψαν στον αφέντη και της έμεινε η κακή εικόνα.

Όποιες προσπάθειες να ανακάμψει αλλού δεν απέδωσαν μέχρι που ήρθε το σωτήριο SKAI. Η επιλογή της Κωνσταντίνας αποτελεί για την παράγωγη το πραγματικό διάσημο όνομα και στα δυο Survivor. Είναι η πρώτη που την ξέρεις αρκετά καλά σαν όνομα πριν καν μπει στο παιχνίδι γιατί όσοι μπήκαν, βγήκαν μεγαλύτερα ονόματα από όσο ήταν πριν. Όμως η συμφωνία με τον σταθμό δείχνει από την πρώτη στιγμή ότι πρόκειται για το μεγαλύτερο τηλεοπτικό ξέπλυμα προσώπου που έχει γίνει. Το Survivor μέσα σε λίγες μέρες ανακηρύσσει μέσω του twitter και του κόσμου την Κωνσταντίνα ”αγία” και πολλοί πέφτουν στην παγίδα να την πιστέψουν. 

Για να λέμε την αλήθεια, η Σπυροπούλου στο παιχνίδι ήταν πραγματικά καλή, κρατούσε τις ισορροπίες, έδωσε ένα πολύ καλό perfomance σε σημείο που και οι πιο δύσκολοι την παραδέχτηκαν. Εκεί λοιπόν κέρδισε εκείνη και έχασε το Survivor.

spuropoulou-500

Αυτή μέσω του reality επιβίωσης ”ξέπλυνε” την εικόνα της, έδωσε μια προσποιητή ή όχι πλευρά του χαρακτήρα της και γυρνά αναβαθμισμένη. Το παιχνίδι από την άλλη έχασε πρόωρα την μοναδική πραγματικά celebrity που μπόρεσε ποτέ να κλείσει και έμεινε για μια ακόμα φορά με άγευστους παίκτες μέχρι να τελειώσει το όλο θέμα.

Αυτό που δεν αντιλαμβάνονται όσοι ασχολούνται στην τηλεόραση, είναι ότι υπάρχουμε όλοι εμείς εδώ έξω. Όσες συζητήσεις και να γίνουν, όσες αγιογραφίες ή μη φτιαχτούν, όλοι τους κυκλοφορούν ανάμεσα μας και ξέρουμε αρκετά για εκείνους. Υπό το twitter δεν μένει τίποτα κρυφό και όσο και εάν προσπαθούν να ρίχνουν λάσπη, τίποτα πια δεν είναι το ίδιο. Το να ξεχνάς ότι η Σπυροπούλου είναι αυτή που ήταν και να θεωρείς ότι είναι γλυκιά και αυθεντική είναι σαν εθελοτυφλείς. Το γεγονός όμως είναι ότι η ίδια ανανέωσε την εικόνα της ενώ είχε φτάσει σε ένα τέλμα, κάτι που τώρα προσπαθεί να κάνει ο Ant1 στον Λαζόπουλου και που ποτέ δεν μπόρεσε να κάνει ο Μένιος με την εκπομπή του εδώ και πέντε χρόνια.

”Η κακή συμπεριφορά της Κωνσταντίνας Σπυροπούλου ήταν αποτέλεσμα της αδυναμίας της να διαχειριστεί την τεράστια εξουσία που είχε στον Alpha λόγω της αμέριστης στήριξης που είχε από τον κορυφαία πρόσωπά του του σταθμού” είπε ο Άρης Καβατζίκης.

Μπορεί αλλά οι νέες πληροφορίες λένε για μια Κωνσταντίνα που στην πρόσφατη συνέντευξη της στο Survivor Πανόραμα έφτασε στις εγκαταστάσεις του με τον ενδυματολόγο της, ο οποίος είχε φέρει όχι ένα, όχι δύο αλλά δώδεκα (!) outfits ώστε εκείνη να διαλέξει το κατάλληλο για την πρώτη της συνέντευξη μετά το Survivor. Απέφυγε να μιλήσει στους δημοσιογράφους οι οποίοι την περίμεναν από την 1 το μεσημέρι. Εκείνη είχε πάει από τις 12 και βγήκε στις 9 το βράδυ από την πίσω πόρτα ενώ για τη φυγή της από τις εγκαταστάσεις του καναλιού ενημερώθηκαν οι δημοσιογράφοι από τους φύλακες του ΣΚΑΪ παρόλο που την περίμεναν περίπου 9 ώρες. 

Τελικά η Αντουανέτα δύσκολα αφήνει τις συνήθειες περί….παντεσπανιού.

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s