Μπορεί η βιομηχανία του θεάματος στην Ελλάδα να είναι μικρή και περιορισμένη σε σύγκριση με άλλες χώρες αλλά αυτό δεν αναιρεί την ύπαρξη της. Η εγχώρια showbiz νωχελικά περίμενε την έναρξη της τηλεοπτικής σεζόν για να μπορέσει να αποτινάξει από πάνω της την πλήξη που φέρνει το τέλος του καλοκαιριού. Μέχρι που βρέθηκε το πρώτο μαναφούκι της σεζόν 2019-20.

Ο Sinboy πλέον είναι Sickboy ή καλύτερα Sin(k)boy!

Το τελευταίο 24ωρο εξελίσσεται ένα social media-κο δράμα στο προσωπικό λογαριασμό του Έλληνα ράπερ στο instagram. Με διαδοχικές αναρτήσεις μπρος στα μάτια μας βιώνει έναν νευρικό κλονισμό ή σε άπταιστα ελληνικά, meltdown. Αλλά σιγά-σιγά:

Ο Sinboy – για λόγους που μόνο κάποιος κάτω των είκοσι μπορεί να αναλύσει – ”έσπασε” την μπάνκα με το music video ‘Mama’ που έχει φτάσει ως και σήμερα, τα 42 εκατ. views στο youtube. Αυτό που ακολούθησε μετά ήταν μια έκρηξη διασημότητας από κάθε πιθανό μέσο επικοινωνίας που δεν άφησε κανέναν μας χωρίς να μάθει αυτό το…τραγούδι:

Όπως γίνεται με κάθε ”φαινόμενο”, κάποιοι έτρεξαν να ‘αγκαλιαστούν μαζί του και βρεθούν δίπλα του πριν καλά καλά κάνουν μια δεύτερη σκέψη. Για παράδειγμα ο Αρναούτογλου και πιο πρόσφατα ο Σεφερλής, οι οποίοι έγιναν με ευκολία κλακαδόροι του νέου ”ειδώλου” πριν καν ο πετεινός λαλήσει τρεις φορές.

Η εκμετάλλευση στην showbiz χωρίς όρια και κριτική σκέψη δεν είναι κάτι καινούργιο, απλά βλ. την περίπτωση της Θώδη. Όμως ο Sinboy δεν έχει την ίδια αφετηρία με την Έφη Θώδη. Πρόκειται για ένα μουσικό ”ταλέντο” που βρήκε ο Stan πριν από έξι χρόνια μέσα από διαγωνισμό της Amita Motion Positive Group. Με λίγα λόγια είναι ένας ακόμα από όλους εκείνους που γαλουχήθηκε στην νύκτα και για διάφορους λόγους που είναι άλλη συζήτηση, αποτελεί είδωλο της σημερινής νεολαίας. 

Ας δούμε όμως την δημόσια κατάρρευση του  ή καλύτερα τι μάθαμε από αυτή:

Αρχικά ο Sinboy μας πληροφορεί ότι έχει φτάσει τόσο ψηλά στην καριέρα του που πρέπει να αλλάξει όνομα ( ως άλλος Kanye ) του σε Lil Jesus για να μας αναδείξει την ελπίδα που υπάρχει ένας καλλιτέχνης που έγινε διάσημος χωρίς να χρειαστεί να στερηθεί την ζωή του.

Έπειτα το πράγμα σοβαρεύει ( ή όχι ) αφού ο Sinboy συγκρίνει τον εαυτό του με τον Michael Jackson και ξεμπροστιάζει τους Illuminati ( ναι βρε τους Πεφωτισμένους του Dan Brown ) ότι κατάφερε και τους ξέφυγε αφού όλοι οι καλλιτέχνες παγκοσμίως που πέτυχαν στην καριέρα τους, έχουν πάθει mannipulate ( πλύση εγκεφάλου ) και έπειτα πεθαίνουν ο ένας μετά τον άλλον εκτός από τον Bieber. Ο οποίος λέει ο Sinboy επέλεξε να παρατήσει την μουσική για να μην πεθάνει και να κάνει project μόνο όταν εκείνοι ( οι Πεφωτισμένοι καλέ ) τον έχουν ανάγκη.

Είναι η ώρα για την καταγγελια, μιας και ο Sinboy αποκαλύπτει το σκοτεινό σχέδιο των Illuminati ( δεν σου ξανά λέω ποιους εννοεί ). Ήθελαν να τον σκοτώσουν στην συναυλία της Amita Motion φέτος, μιας και είχαν προλάβει να παγιδεύσουν όλα τα συμφωνητικά αλλά και να υποκλέψουν ότι ακυκλοφόρητο υλικό είχε ο καλλιτέχνης για να το εκμεταλλευτούν μετά θάνατον. Άλλα απέτυχαν να του κάνουν πλύση εγκεφάλου, αυτού του Αλβανού από τον Περισσό όπως λέει, και τους προκαλεί με γραφικό τρόπο από όποια γωνιά του πλανήτη να έρθουν και να το προσπαθήσουν τώρα που τους αποκάλυψε.

Διάλειμμα για την απαραίτητη μετάφραση από τρίτους αυτής της σοβαρής καταγγελίας για την καλύτερη κοινοποίηση της, στα αγγλικά. ( Μάλλον δεν του έχει μιλήσει κανείς για τον Κώδικα DaVinci ή ότι άλλο βιβλίο έχει γράψει ο Dan Brown στα αγγλικά ).

Στην συνέχεια ο Sinboy ή καλύτερα Sin(k)boy βυθίζεται ακόμα πιο πολύ στην παράνοια και μπλέκεται με την πολιτική. Ξεμπροστιάζει ως Illuminati τον Putin και Trump και ξεφεύγει με όσα λέει για τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε σημείο να προσβάλει την μνήμη νεκρού.

Στην προσπάθεια του να προλάβει το γεγονότα, μας πληροφορεί ότι την επόμενη μέρα θα τον πλασάρουν ως τρελό όπως έκαναν με τον Kanye West ( μάγος είσαι? ). Με την μόνη διάφορα ότι τον Kanye τον κατάφεραν να τον κλείσουν σε ψυχιατρική κλινική ενώ ο Sinboy ως άλλος Πρέκας θα τους περιμένει στην γωνία.

Την ώρα που λέει ότι με τα post στο instagram έκανε τα όνειρα του πραγματικότητα, την ίδια ώρα περνάει το κοινωνικό μήνυμα ότι μέσα από το instagram και το youtube μας αποβλακώνουν με υποσυνείδητα μηνύματα. ( Έμενα Sinboy μου έκαψες αρκετά εγκεφαλικά κύτταρα με ευκολία και όχι υποσυνείδητα ).

Αποκαλεί τον εαυτό του ”σατανά” γιατί έκανε ότι μπορούσε για να τα καταφέρει ώστε να τον προσεγγίσουν οι Illuminati και να τους αποκαλύψει, όπως και έκανε.

Από την πουθενά, αλλάζει ρότα και βρίζει τον J. Balvin, ότι είναι ο διάολος προσωποποιημένος, χωρίς περαιτέρω εξηγήσεις. Κάτι που επαναλαμβάνει για την Φουρέιρα ( ωπα μακριά τα χέρια σου από την Ελένη ) αφού λέει ότι καλύτερα να είμαστε όσο πιο μακριά της. Μάλλον δεν του άρεσε το ντουέτο τους.

Από το παραλήρημα του δεν την γλυτώνει ούτε μια ολόκληρη δισκογραφική εταιρία που δεν είναι άλλη από την Offbeat Records.

Ξανά κυλάει στα πολιτικά/οικολογικά μηνύματα αφού μας πληροφορεί ότι είναι εκείνοι – οι Illuminati ντε – που βάζουν τις φωτιές και το ξεκίνησαν από την Ελλάδα ( έπειτα ακολουθεί ξανά ο Μητσοτάκης ) και όλα αυτά για να μπαίνουμε εμείς να κάνουμε κλικ και αυτοί να κυβερνούν τον κόσμο. Ενώ εάν δεν πάρουμε στα σοβαρά αυτά που μας λέει η φωτιά θα έρθει στο σπίτι μας και θα κάνουν κλικ τα ξαδέρφια μας στην δική μας τραγωδία.

Κάπου εκεί μας ενημερώνει ότι είναι σίγουρος ότι ο αλκοολικός Παντελίδης, είναι ακόμα ένα παράδειγμα πετυχημένου καλλιτέχνη όπου οι Illuminati έβγαλαν από την μέση ώστε να εκμεταλλευτούν τα δικαιώματα του και τα τραγούδια του.

Μας πληροφορεί ότι πάει για ύπνο αλλά φαίνεται ότι το ξεχνάει και συνεχίζει να λέει ότι την επόμενη μέρα πρώτα θα τον πουν ”μουνόπανο Αλβανό”, έπειτα ”τρελό” και τέλος ”ναρκομανή” για να προσπαθήσουν να μειώσουν αυτά που αποκαλύπτει.

Ο Sinboy μετά ανακοινώνει ότι η μουσική τελείωσε για αυτόν αφού την χρησιμοποίησε μόνο και μόνο για να μπορέσει να τους αποκαλύψει. Ενημερώνει δε ότι εάν κυκλοφορήσει κάτι από εδώ και πέρα δεν θα το έχει ανεβάσει αυτός αλλά εκείνοι όπου τον παγίδεψαν και το έκλεψαν.

Δεν σταμάτα όμως εκεί αφού μας δίνει τις πληροφορίες του και σε πιο διεθνή θέματα. Όπως ότι πίσω από την σελίδα στο facebook που ένας άκυρος καλεί τον κόσμο να κάνει ”ντου” στην Area 51 κρύβονται οι Illuminati, οι οποίοι θέλουν να στιγματίσουν την NASA ως Illuminati και εάν δεν μάθει όλος ο κόσμος την αλήθεια που λέει ο Sinboy…χαθήκαμε!

Σειρά για ακόμα μια σύγκριση αφού αναφέρετε στον Γιάννη Αντετοκούμπο. Είναι και οι δυο μετανάστες αλλά ο Γιάννης είναι το καλό παιδί μιας και ”κατά τύχη” έγινε mvp στο NBA ενώ αυτός, μετανάστης που προωθούσε ναρκωτικά, επειδή έγινε worldwide από μόνος του και τους κατέστρεψε τρελά πλάνα και συνωμοσίες, κατά τύχη θα πέθαινε.

Ο Sinboy δεν σταματά πουθενά, αφού κάνει μάθημα ζωής στα ίδια μέλη των Illuminati που ξεμπροστιάζει.

Το όλο παραλήρημα παίρνει διαφορετική τροπή όταν μας ενημερώνει ο ίδιος ότι η CIA και FBI ερευνούν ήδη όσα δημοσιεύει ο ίδιος ενώ ο πρωθυπουργός της χώρας μας προσπαθεί να βρει τρόπο να τον βγάλει από την μέση.

20190906_225650

Ένα 24ωρο μετά και ενώ τα πιο πολλά site ενδιαφέρονται πιο πολύ στα όσα λέει για τον Παντελίδη, ο ίδιος επανέρχεται με κάποιες αναρτήσεις ακόμα πάνω σε αυτό το θέμα. Στις οποίες μας πληροφορεί ότι ήταν η εταιρία του που τον ”έφαγε” για να μπορέσουν να χρησιμοποιούν το όνομα του και να θησαυρίζουν από τα ακυκλοφόρητα τραγούδια που του έκλεψαν.  Ενώ καταλήγει ότι αυτή η εταιρία είναι η ίδια εταιρία που παγίδευσε και αυτόν.

Στο τελικό του story – έως και αυτή την ώρα – κάνει την πιο σοβαρή καταγγελία. Αναφέρει ότι πριν από το χθεσινό του expose ( για μας ήταν meltdown ) έστειλε στην διευθύντρια της εταιρίας του – επίτηδες – μήνυμα ότι θέλει να αυτοκτονήσει γιατί πιέζεται πολύ από την συμφωνία που έχει υπογράψει, για να δει τι θα του απαντήσει. Η απάντηση της ήταν ότι κρίμα που θα πεθάνει και δεν θα προλάβει να βγάλει μαζί τους δισεκατομμύρια.

Όλο αυτό φαίνεται ότι δεν έχει τελειώσει ακόμα και θα έχει συνέχεια. Οι εμφανίσεις του καλλιτέχνη έχουν ακυρωθεί και ως επίσημη δικαιολογία είναι ότι ο καλλιτέχνης αλλάζει όνομα και πως θέλει να διαχειριστεί αλλιώς την εικόνα του. Το cd που επρόκειτο να κυκλοφορήσει πάγωσε και εμείς μείναμε θεατές ενός νευρικού κλονισμού χωρίς προηγούμενο.

Είτε όλο αυτό ήταν ένας μοχλός πίεσης προς την εταιρία και τις συμφωνίες που έχουν κάνει και ο ίδιος πλέον δεν θέλει να δεσμεύετε από αυτές, είτε είναι το αποτέλεσμα κατάχρησης ουσιών και ψυχολογικών προβλημάτων, η ουσία είναι μια. 

Για κάποιο λόγο αυτός ο 25χρονος είναι στο απυρόβλητο, όπως και όλοι οι εκπρόσωποι της συγκεκριμένης μουσικής σκηνής. Ότι και εάν πουν ή κάνουν, όσο μισογύνηδες ή ρατσιστές μπορούν να γίνουν μέσα από τα τραγούδια τους κανείς δεν τους αγγίζει μην τυχόν και θεωρηθούν ”εκτός εποχής”. Αυτό το κείμενο τα λέει πολύ καλύτερα από έμενα, αξίζει να μπείτε εδώ.

Όμως όλο αυτό γίνεται άκρως σοβαρό και επικίνδυνο, εάν σκεφτεί κανείς ότι ακόμα και αυτό το παραλήρημα του Sinboy μπορεί να θεωρηθεί από κάποιους ανήλικους θαυμαστές του ως ακόμα ένα ευαγγέλιο του δικού τους Μεσσία όπως πιστεύει ο ίδιος ότι είναι.