Σειρά από ότι φαίνεται δεν θα δούμε αλλά ένα ”σήριαλ” για το γιατί δεν θα δούμε δεν το γλιτώνουμε. Ο λόγος για το ‘Room Service Πλζ’.

Όταν ανακοινώθηκε ότι το ‘Κόκκινο Δωμάτιο’ πρόκειται να επανέλθει στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, η αρχική αντίδραση ήταν θετική. Όμως γρήγορα ξεκίνησαν τα προβλήματα με πρώτη και καλύτερη την μη συμμετοχή της Βασιλικής Ανδρίτσου στο cast της σειράς. Η ηθοποιός όπως δήλωσε ενώ αρχικά ήθελε, τα γυρίσματα καθυστέρησαν τόσο πολύ που έκλεισε με άλλη σειρά, η οποία είναι ακόμα μια αναβίωση αυτή της Πολυκατοικίας.

Έπειτα ήρθαν οι αναβολές, οι δικαιολογίες για τις καθυστερήσεις και φτάσαμε στην επίσημη ακύρωση της σειράς από τον ΣΚΑΙ. Ανάμεσα σε όλα όσα έχουν ειπωθεί είναι ότι ο Ρήγας δεν είχε έτοιμα επεισόδια, ότι ήταν τόσο απαιτητικός με τα γυρίσματα που δεν προχωρούσαν όπως θα έπρεπε ή ότι είχε πρόβλημα με την ώρα προβολής της σειράς που επέλεξε το ΣΚΑΙ.

Σήμερα όμως ο Ρήγας στέλνει μια ανοιχτή επιστολή για να ξεκαθαρίσει την θέση του σε όλο αυτό:

” Παρέδωσα 18 επεισόδια. Συμφωνούμε να ξεκινήσουμε τα γυρίσματα το αργότερο στις 7 Ιουνίου. Σε αυτό συμφωνούμε ο ΣΚΑΪ, η εταιρεία παραγωγής κι εγώ. Έρχεται νέα ημερομηνία 20 Ιουνίου, δεν ξεκινούν τα γυρίσματα και στις ερωτήσεις που κάναμε εγώ και οι υπόλοιποι συντελεστές στην εταιρεία παραγωγής, οι απαντήσεις ήταν «δεν έχουμε ακόμα υπογράψει με το κανάλι». Παίρνουμε νέα ημερομηνία 8 Ιουλίου… Τους λέω ότι δεν θα είμαστε έτοιμοι και μου απαντούν κάποια στιγμή «Χαλάρωσε, μια κωμωδία είναι κι αν δεν έχουμε και σκηνικά δεν χάθηκε ο κόσμος, σιγά μην καταλάβει το κοινό». Νέα ημερομηνία 24 Ιουλίου… Έρχεται Αύγουστος… Δίνουν νέα ημερομηνία 19 Αυγούστου και υπόσχεση ότι θα είναι έτοιμα τα σκηνικά.

Στέλνω το πρώτο εξώδικο εναντίον της παραγωγής, κοινοποιούμενο στον ΣΚΑΪ. Μετά τις συνεχείς αναβολές, πάω στο προγραμματισμένο μου γύρισμα με την αγωνία όλων για το τι μέλλει γενέσθαι. Συνεχίζουμε γυρίσματα μέχει τις 2 Οκτώβρη, όπου και οι ηθοποιοί της σειράς μου ανακοινώνουν ότι σταματούν τα γυρίσματα γιατί υπάρχουν οικονομικές εκκρεμότητες. Ακόμα και στις 2 Οκτώβρη δεν είχαν παραδοθεί τα υπόλοιπα 8 σκηνικά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αλέξανδρος Ρήγας.

Στις 4 Οκτώβρη μου εστάλη και υπέγραψα το συμβόλαιό μου. Δύο μέρες μετά την υπογραφή του συμβολαίου, ο ΣΚΑΪ μου ανακοινώνει τη μη μετάδοση της σειράς», κατέληξε ο Αλέξανδρος Ρήγας. ”

O ΣΚΑΙ απάντησε αμέσως και είπε ότι σαν κανάλι έκανε όλες τις σωστές ενέργειες και ότι το μόνο που ζήτησαν ήταν να έχουν το πρώτο επεισόδιο της σειράς μια εβδομάδα πριν την προβολή του στα τέλη Σεπτεμβρίου.